©2018 Jens Burström Photography

Photoshoot Upplandsmotor


Bilar har ligger mig väldigt nära och jag vet inte exakt vad det är som gör bilar så intressanta. Det spelar som ingen roll vad för bil man har för man blir aldrig nöjd ändå=)

Bilfotografering kan vara rätt invecklat beroende på hur avancerat man vill göra bilden. Naturligt ljus tycker jag är lite enklare eftersom man inte kan göra så mycket åt solljuset så att säga, men ska man blanda in blixtar kan det blir svårare.

Använder man blixt så får man flytta runt blixten och ta en bild tills man har låt säga 5-6 bilder som man sedan lägger samman i photoshop. Väl där så får man maska fram ljuset. Rätt mycket fix o trix kan jag lova.

Jag är absolut ingen expert att ljussätta bilar med blixt men tycker det är roligt att testa då och då.

För en tid sedan fotade jag Upplandsmotors releaseparty för nya XC90 och fick då kontakt med Fredrik på Upplandsmotor som lät mig låna denna skönhet som var en V60 Cross Country.

Här nedan ser ni 2 olika versioner av bilden. En med naturligt ljus och den andra med blixtar.